Τρίτη , 1 Απριλίου 2025
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Β.Τσίρκας: Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας» από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Β.Τσίρκας: Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας» από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

v.tsirkas2Από:Γιώργος Γκόντζος– Σε δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Άρτας ,Βασίλη Τσίρκα σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας» από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ,αναφέρονται τα εξής:

“Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνέχεια της ρητής δέσμευσης που είχε λάβει τόσο ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, από τον Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργο Δέδε, στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους, σχετικά με το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας». Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, δεσμεύεται για το εν λόγω έργο πίστωση ποσού επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (700.000 €).

Το Υπουργείο έλαβε σοβαρά υπόψη την επιτακτική ανάγκη τόσο του καθαρισμού και της ομαλοποίησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου όσο και της ανακατασκευής των συρματοκιβωτίων του πυθμένα για την προστασία της παλιάς γέφυρας Άρτας, όπως, εξάλλου, τονίζεται και σε σχετικό έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά. Αναγνωρίστηκε ο επείγων χαρακτήρας του έργου, καθώς η ανομοιογένεια της ροής και των υλικών της κοίτης και η πυκνή δενδρώδης αυτοφυής βλάστηση καθιστούν το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο. Τέλος, προστατεύονται οι καλλιεργούμενες εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές από ενδεχόμενες πλημμύρες.

Τα έργα υποδομών συνδέονται άμεσα με τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Από την πλευρά του ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, θα συνεχίσει, σε θεσμικό πάντοτε επίπεδο και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία, να διεκδικεί την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τέτοια εξαιρετικής σημασίας έργα στην περιοχή της Άρτας.”

Δείτε Επίσης

Απαγόρευση διέλευσης προς την Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής Μονοδενδρίου

Με κοινή απόφαση Δήμου Ζαγορίου, Δασικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x