Τρίτη , 1 Απριλίου 2025
Αρχική / Επικαιρότητα / Ετοιμάζονται για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία των Ιωαννίνων

Ετοιμάζονται για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία των Ιωαννίνων

%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1Aπό:Γιώργος Γκόντζος–Έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές στο «πρώτο κουδούνι» και τον Αγιασμό της Δευτέρας, είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών. Οι δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επεμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, στις αναγκαίες κάθε φορά εργασίες ώστε να διασφαλίζουν τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μια δουλειά πολλών ανθρώπων που δεν σταματάει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς τα σχολεία είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» που φιλοξενεί καθημερινά  χιλιάδες παιδιά.

Τις τελευταίες μέρες ολοκληρώνονται εργασίες κοπής χόρτων στις σχολικές αυλές και γενικού καθαρισμού των σχολικών αιθουσών.

Πρόγραμμα επισκέψεων για Αγιασμό

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, θα παραστεί στον Αγιασμό που θα τελεστεί:

-στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  (ώρα 8.45)

-στο 9ο Δημοτικό και 2ο Ειδικό, τα δύο σχολεία που συστεγάζονται στο Κάστρο (ώρα 9.30 )

-στο Γυμνάσιο Περάματος  (ώρα 10.30)

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, θα παραστεί στον Αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  (ώρα 8.45 π.μ.) και στο Μουσικό Σχολείο (ώρα 9.30)

Η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Παρασκευή Τσίλη, θα παραστεί στον Αγιασμό που θα τελεστεί στο Γυμνάσιο Βελισαρίου (ώρα 10.00) και στο 1ο Λύκειο (ώρα 10.30)

Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς, θα παραστεί στον Αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  και στο 9ο Δημοτικό και 2ο Ειδικό σχολείο.

 

 

Δείτε Επίσης

Αποκαλυπτήρια χαρακτικού μνήμης και αγώνα για τα Τέμπη

Εκατοντάδες Γιαννιώτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν σήμερα το πρωί στα αποκαλυπτήρια χαρακτικού μνήμης και αγώνα για τα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
newest
oldest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x