Τετάρτη , 12 Μαρτίου 2025
Αρχική / Επικαιρότητα / Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τους μελισσοκόμους στην Περιφέρεια Ηπείρου

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τους μελισσοκόμους στην Περιφέρεια Ηπείρου

Μηχανοκίνητη πορεία προς την Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησαν στις 11::00 οι μελισσοκόμοι των Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις ελληνοποιήσεις μελιών, τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.
Στον Νομό Ιωαννίνων δραστηριοποιούνται 600 μελισσοκόμοι. Οπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, ασφυκτιούν, καθώς το δικό τους ποιοτικό προιόν -λόγω υψηλού κόστους παραγωγής- δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις τιμές του μελιού που πωλείται στα super market και γενικότερα στην αγορά.

“Ζητάμε μέτρα υποστήριξης από την κυβέρνηση”, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας Αναστάσιος Ποντίκης, ο οποίος επισημαίνει τα αιτήματα των μελισσοκόμων προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απαιτούμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου, να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις με εισαγόμενα και επικίνδυνα για την υγεία μέλια, το ελληνικό σήμα στον Έλληνα παραγωγό και οι μελισσοκόμοι να δικαιούνται αγροτικό πετρέλαιο.

Δείτε Επίσης

Ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΔΕΥΑΙ επενδύουν στην ασφάλεια και την ποιότητα του νερού  

Δύο σημαντικές μελέτες που διασφαλίζουν την προστασία των υδατικών πόρων και την ποιότητα του πόσιμου ...