Τρίτη , 18 Μαρτίου 2025
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεργασία για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αναβάθμιση των σχολείων

Συνεργασία για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αναβάθμιση των σχολείων

Την Πέμπτη 13/03/2025 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέφανος Σίντος, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της ένωσης Γονέων μαθητών του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ιωαννιτών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του έργου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον Πρόεδρο της, κ. Κωνσταντίνο Κρικώνη. Μετά την ενημέρωση για τον απολογισμό, των δράσεων και των πρωτοβουλιών της επιτροπής κατά το έτος 2024, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των σχολείων, με έμφαση στην ανάγκη για συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν στα σχολεία. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη συνεργασίας με τις Διευθύνσεις των σχολείων, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς και τις Υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των σχολείων, αξιοποιώντας ορθολογικά τους διαθέσιμους πόρους.

Ο κ. Κρικώνης ανέδειξε την προτεραιότητα που δίνεται στην ασφάλεια των εξωτερικών χώρων και την τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ασφαλούς και υγιεινού περιβάλλοντος. Με δεδομένο ότι τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που απαιτούν συνεχείς παρεμβάσεις, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό, ανάλογες συναντήσεις ενισχύουν το δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  για την συνέχιση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά στα σχολεία.

Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία ενός καλύτερου και σύγχρονου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και θα συμβάλλει στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Δείτε Επίσης

Μέλος στην Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ο Μ. Χρυσοστόμου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων,  συγχαίρει τον ...